Tiger-sldshw.jpg   DE VLOOT

De KLuHV beschikt over een indrukwekkende vloot historische vliegtuigen. Dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van gemotiveerde 'techneuten' van de Technische Dienst, van minstens even gemotiveerde ervaren vliegers en van een niet aflatende passie voor het behoud van onze vliegende historie en die van de Koninklijke Luchtmacht in het bijzonder.

ONZE VLOOT .......

Stinson-sldshw.jpg   ORGANISATIE

De KLuHV is een volwaardig luchtvaartmuseum. Het opereren van de vliegtuigen gebeurt onder de wettelijke Regeling Historische Luchtvaart. De Technische Dienst en de Vliegdienst voldoen aan alle eisen die door de Inspectie Leefomgeving en Transport worden gesteld aan het onderhoud en veilig opereren met historische vliegtuigen.

ONZE ORGANISATIE ......

 

LikeFacebook.png

 B25-sldshw.jpg

SPONSERING / EVENEMENTEN

Voor organisaties als de KLuHV is sponsoring onmisbaar. Graag komen wij in contact met bedrijven die ons werk willen steunen door middel van een sponsorovereenkomst. In overleg kan worden besloten wat u daarvoor terugkrijgt, e.e.a. binnen de Regeling Historische Luchtvaart. Heeft u belangstelling, laat een berichtje achter op events@skhv.nl .

LEES VERDER .....

Ryan-sldshw.jpg   FLYING PARTNER

De KLuHV is een vrijwilligersorganisatie die uw steun goed kan gebruiken. Door Flying Partner te worden helpt u ons het vliegend museum in stand te houden. Het Flying Partner Programma kost 75 euro per persoon per kalenderjaar. Uw eerste lidmaatschap duurt minimaal twee kalenderjaren.

Meer over FLYING PARTNER.....

 Beaver-sldshw.jpgWEBWINKEL

Er is een nieuwe webwinkel waar unieke en leuke items besteld kunnen worden. Ga eens kijken wat er zoal te koop is en wie weet vind je iets leuks voor jezelf of om weg te geven als cadeau.

 

WEBWINKEL...

Beech-sldshw.jpg   ACTIVITEITEN

In het verleden is een bijdrage geleverd aan meerdere speelfilms, waaronder ‘A bridge to far’, ‘Soldaat van Oranje’, de ‘Aanslag’ en ‘Zwartboek’. Verschillende vliegtuigen en vrijwilligers hebben in deze films gefigureerd. Momenteel verzorgt de KLuHV op verzoek van de Koninklijke Luchtmacht een bijdrage aan vele herdenkingen en luchtvaart evenementen. 

ONZE ACTIVITEITEN ......

Harvard-sldshw.jpg VACATURES

Er is een nieuwe vacature bij de financiële dienst.

De KLuHv is regelmatig op zoek naar nieuwe deelnemers. Wil je ook graag deelnemen om deze unieke verzameling historische vliegtuigen in de lucht te houden, kijk dan onder

NIEUWS / VACATURES.....

 

HISTORIE

De  Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht is voortgekomen uit de door een groep voormalige jachtvliegers van de Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marine in 1969 opgerichte Stichting Vliegsport Gilze-Rijen. Met toestemming van de toenmalige commandant werd op de vliegbasis Gilze-Rijen een hangaar gebouwd waarin een Harvard en een Piper Super Cub zijn gerestaureerd. Doel was het starten van een voortgezette opleiding van sportvliegers. In de jaren die volgden zijn verschillende historische vliegtuigen aan de vloot toegevoegd, met zorg gerestaureerd en in luchtwaardige conditie gebracht. Vanaf 1976 legt de KLuHV zich toe op het in luchtwaardige staat brengen en houden van propellervliegtuigen die in het verleden in gebruik zijn geweest bij de Koninklijke Luchtmacht.

De SKHV heeft met haar vliegtuigen, meest Harvards die waren omgebouwd tot het uitbeelden van andere types, deelgenomen aan een reeks films en documentaires zoals 'Waakzaamheid, de prijs voor de Vrede', 'De Aanslag', 'Soldaat van Oranje', de  musical 'Joe' en niet te vergeten 'A Bridge Too Far' waarvan hieronder een gedeelte te zien is.

In 1998 zijn de voormalige stichting Gilze-Rijen Historical Flight en de Dutch Spitfire Flight samengegaan in de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht en maakt de enige luchtwaardige Nederlandse Spitfire deel uit van onze vloot.