Operationele Dienst

 

 

Operationele Dienst

 

Voor de KLuHV is het organiseren van en het meedoen aan evenementen en/of opdrachten een essentiële bron om onze doelstellingen te realiseren. Aangezien het op jaarbasis al gauw tussen de 80 en 120 evenementen betreft is het wenselijk dat één afdeling het overzicht houdt. Het doel is de interne coördinatie en controle op evenementen en vliegopdrachten. In aanloop naar een evenement houdt de afdeling Operationele Dienst contact met de betrokken afdelingen om zodoende de voortgang te monitoren. Alsmede het nakomen van onze contractuele verplichtingen.

 

HOOFD OPERATIONELEee  DIENST

Daphne-klein.jpg

Daphne Verdiesen - van Weeren

 

  

 

 

 

Graag wil ik me voorstellen aan u. Ik ben Daphne Verdiesen, woonachtig in Ulvenhout, gehuwd en wij hebben een zoon. Na een voltooide studie HTS Autotechniek ben ik in 2004 begonnen aan de Nationale Luchtvaart School. Sinds 2006 in dienst als vlieger bij Transavia en inmiddels ben ik gezagvoerder van een Boeing 737. In juni 2017 ben ik uitgenodigd voor een rondleiding bij de KLuHV. Wat een mooie, professionele organisatie en een geweldige sfeer. Toen me gevraagd werd deel te nemen aan de KLuHV heb ik geen moment geaarzeld en het met beide handen aangepakt. Sinds mei 2018 ben ik Hoofd Operationele Dienst. Daarnaast vlieg ik ook voor de stichting. Operationele Dienst bestaat naast mij uit vier deelnemers welke zich hieronder aan u voorstellen.

 

 

 

TEAMLID OPERATIONELE DIENST

Pascalle-klein.jpg

Pascalle van der Horst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als vrijwilliger bij de KLuHV stel ik me graag aan u voor. Mijn naam is Pascalle van der Horst, woonachtig in Tilburg. Als Marketing Manager bij BMW en MINI dealer Renova kwam ik in 2015 voor het eerst in aanraking met de stichting door onze sponsoring van het tweejaarlijkse evenement Wings & Wheels. Ik was direct onder de indruk van de prachtige vliegtuigen en hartelijke mensen. De dag van mijn bezoek vloog Chris Lorraine in de Spitfire een rondje boven het veld op weg naar een flyby. Ik was “verkocht”!

Na Wings en Wheels heb ik mijzelf als vrijwilliger aangemeld en ben begonnen bij Externe Betrekkingen. Door mijn netwerk bij Renova heb ik veel contacten in het zakelijke segment en heb mij o.a. bezig gehouden met het binnenhalen van evenementen voor de stichting, maar ik wilde meer betekenen. In het Operationele Dienst team coördineer ik alle Bureau Air Display opdrachten (FlyBy’s en Airshows) Op deze manier ben ik betrokken bij alle afdelingen van de KLuHV. Dit met als doel om het vliegend historisch erfgoed voor ons land in ere te houden.

 

 

TEAMLID OPERATIONELE DIENST

Roel-klein.jpg

Roel Greven

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Roel Greven. Ik woon samen met mijn vrouw Andréa en onze drie kinderen, Siem, Doortje en Bastiaan in Terheijden.

Als Adviseur Training & Ontwikkeling, train en coach ik mensen met een commerciële en/of leidinggevende functie. Daarnaast adviseer ik managementteams over duurzame leer- en coachingstrajecten. Momenteel doe ik dat bij een grote importeur van badkamers en keukens. 

Al een leven lang ben ik gek van alles wat met luchtvaart te maken heeft en in het bijzonder de militaire luchtvaart. Helaas, tot mijn grote spijt, daarin nooit als praktiserend professional werkzaam geweest. Wel hobbymatig als zweefvlieger bij de WBAC (long time ago). Door een toevallig praatje hierover met de dochter van Leo Julien, heb ik via hem kennisgemaakt met de KLuHV. 

Al snel Flying Partner geworden om vervolgens, gegrepen door de pracht van de stichting, in 2012 als deelnemer bij Externe Betrekkingen (EB) met de promo aan de slag gegaan. In 2017 door Daphne gevraagd om binnen de Operationele Dienst (OD) de coördinatie van de evenementen op te pakken. Een mooie en unieke kans om mee te helpen deze destijds nieuwe dienst op de kaart te zetten. En voor mijzelf een goede gelegenheid om mijn grenzen binnen de KLuHV te verleggen. 

In 2019 ben ik toegetreden tot het bestuur als Hoofd Externe Betrekkingen. Een grote eer én dito verantwoordelijkheid om via deze functie de KLuHV te mogen dienen. 

Op dit moment tevens een mooie combinatie met mijn werk binnen de OD aangezien er een intensieve samenwerking tussen de OD en EB bestaat. 

In de vrije tijd die ik over heb sport ik graag. Ik zwem tweemaal per week bij het Masters team van een Bredase vereniging voor wedstrijdzwemmen en daarnaast vind ik het heerlijk om mijzelf, eveneens tweemaal per week, uit te sloven in de sportschool.

 

TEAMLID OPERATIONELE DIENST

Ton-klein.jpg

Ton Keim

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Ton Keim (al vele jaren pensionado). Na mijn studie aan de zeevaartschool werd ik opgeroepen voor de Marine. Daar voelde ik mij niet geheel thuis en heb toen kunnen overstappen naar de Luchtmacht. Na mijn diensttijd ben ik terecht gekomen in de Petro Chemische Industrie en heb er diverse chemische plants opgestart. Daarna ben ik gaan werken bij een Olie Pijpleiding Maatschappij. (R.A.P.L) In mijn functie daar kreeg ik de gelegenheid om pijpleiding inspecties te doen met een helicopter.
In die tijd deed ik al veel vrijwilligerswerk, maar na de VUT, ja die bestond toen nog, ben ik internationaal vrijwilligerswerk gaan doen. Zo werk ik ook bij het Rode Kruis en De Zonnebloem. Enige jaren geleden werd ik gevraagd om bij de KLuHV te solliciteren. Na de diverse disciplines ben ik nu lid van de Operationele Dienst, samen met Daphne, Pascalle, Roel 
en Karlijn. Daarnaast houd ik mij bezig met kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu en ben ik Ground Safety Officer. Al met al een prachtige job die ik met veel plezier doe.

   
 

TEAMLID OPERATIONELE DIENST

Karlijn-3.jpg

Karlijn van Opstal

 

 

 

 

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben Karlijn van Opstal, woon samen met mijn partner in Gilze en werk in het speciaal onderwijs. Mijn partner zit al heel wat jaren bij de KLuHV en nam mij nog wel eens mee naar de vliegbasis, de gezellige sfeer en de passie voor de historische luchtvaart begon over te slaan. Hierdoor wilde ik zelf ook graag deel uitmaken van deze mooie organisatie en iets betekenen voor de KLuHV. Ik kwam in contact met Daphne en zij vertelde me over het werk van de Operationele Dienst. Binnen de Operationele Dienst zal ik o.a. Pascalle gaan ondersteunen met de Bureau Air Display opdrachten (FlyBy’s en Airshows).