Operationele Dienst – Algemeen

De Operationele Dienst bestaat uit de afdeling Planning & Controle en de Havendienst.

Planning & Controle

Voor de KLuHV is het organiseren van en het meedoen aan evenementen en/of opdrachten een essentiële bron om onze doelstellingen te realiseren. Aangezien het op jaarbasis al gauw tussen de 80 en 120 evenementen betreft is het wenselijk dat één afdeling het overzicht houdt. Het doel is de interne coördinatie en controle op evenementen en vliegopdrachten. In aanloop naar een evenement houdt de afdeling Planning en Controle contact met de betrokken afdelingen om zodoende de voortgang te monitoren. Alsmede het nakomen van onze contractuele verplichtingen.

Onze waardigheden

Planning

99%

Coordinatie

100%

Evenementen Organiseren

100%

Overzicht houden

100%

Klantvriendelijkheid

115%

Daphne Verdiesen - van Weeren

Hoofd Operationele Dienst

Graag wil ik me voorstellen aan u. Ik ben Daphne Verdiesen, woonachtig in Ulvenhout, gehuwd en wij hebben een zoon. Na een voltooide studie HTS Autotechniek ben ik in 2004 begonnen aan de Nationale Luchtvaart School. Sinds 2006 in dienst als vlieger bij Transavia en inmiddels ben ik gezagvoerder van een Boeing 737. In juni 2017 ben ik uitgenodigd voor een rondleiding bij de KLuHV. Wat een mooie, professionele organisatie en een geweldige sfeer. Toen me gevraagd werd deel te nemen aan de KLuHV heb ik geen moment geaarzeld en het met beide handen aangepakt. Sinds mei 2018 ben ik Hoofd Operationele Dienst. Daarnaast vlieg ik ook voor de stichting. Planning & Controle bestaat naast mij uit vier deelnemers welke zich hieronder aan u voorstellen.

Ton Keim

Teamlid Operationele Dienst

Mijn naam is Ton Keim (al vele jaren pensionado). Na mijn studie aan de zeevaartschool werd ik opgeroepen voor de Marine. Daar voelde ik mij niet geheel thuis en heb toen kunnen overstappen naar de Luchtmacht. Na mijn diensttijd ben ik terecht gekomen in de Petro Chemische Industrie en heb er diverse chemische plants opgestart. Daarna ben ik gaan werken bij een Olie Pijpleiding Maatschappij. (R.A.P.L) In mijn functie daar kreeg ik de gelegenheid om pijpleiding inspecties te doen met een helicopter.
In die tijd deed ik al veel vrijwilligerswerk, maar na de VUT, ja die bestond toen nog, ben ik internationaal vrijwilligerswerk gaan doen. Zo werk ik ook bij het Rode Kruis en De Zonnebloem. Enige jaren geleden werd ik gevraagd om bij de KLuHV te solliciteren. Na de diverse disciplines ben ik nu lid van de Operationele Dienst, samen met Daphne, Pascalle, Roel, Arthur en Karlijn. Daarnaast houd ik mij bezig met kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu en ben ik Ground Safety Officer. Al met al een prachtige job die ik met veel plezier doe.

Pascalle van der Horst

Teamlid Operationele Dienst

Als vrijwilliger bij de KLuHV stel ik me graag aan u voor. Mijn naam is Pascalle van der Horst, woonachtig in Tilburg. Als Marketing Manager bij BMW en MINI dealer Renova kwam ik in 2015 voor het eerst in aanraking met de stichting door onze sponsoring van het tweejaarlijkse evenement Wings & Wheels. Ik was direct onder de indruk van de prachtige vliegtuigen en hartelijke mensen. De dag van mijn bezoek vloog Chris Lorraine in de Spitfire een rondje boven het veld op weg naar een flyby. Ik was “verkocht”!

Na Wings en Wheels heb ik mijzelf als vrijwilliger aangemeld en ben begonnen bij Externe Betrekkingen. Door mijn netwerk bij Renova heb ik veel contacten in het zakelijke segment en heb mij o.a. bezig gehouden met het binnenhalen van evenementen voor de stichting, maar ik wilde meer betekenen. In het Operationele Dienst team coördineer ik alle Bureau Air Display opdrachten (FlyBy’s en Airshows) Op deze manier ben op deze manier ben ik betrokken bij alle afdelingen van de KLuHV.

Daarnaast heb ik recentelijk de rol van Hoofd Communicatie op mij genomen en ben in die hoedanigheid, samen met een webteam, bezig om onze stichting met name online meer bekendheid te geven. Ook de werving van nieuwe, enthousiaste deelnemers is wat we graag willen bewerkstelligen.
Dit met als doel meer inkomsten voor de stichting te genereren en daarmee het vliegend historisch erfgoed voor ons land in ere te houden.

Karlijn van Opstal

Teamlid Operationele Dienst

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben Karlijn van Opstal, woon samen met mijn partner in Gilze en werk in het speciaal onderwijs. Mijn partner zit al heel wat jaren bij de KLuHV en nam mij nog wel eens mee naar de vliegbasis, de gezellige sfeer en de passie voor de historische luchtvaart begon over te slaan. Hierdoor wilde ik zelf ook graag deel uitmaken van deze mooie organisatie en iets betekenen voor de KLuHV. Ik kwam in contact met Daphne en zij vertelde me over het werk van de Operationele Dienst. Binnen de Operationele Dienst zal ik o.a. Pascalle gaan ondersteunen met de Bureau Air Display opdrachten (FlyBy’s en Airshows).

Roel Greven

Teamlid Operationele Dienst

Als vrijwilliger binnen de Operationele Dienst (OD) van de KLuHV, stel ik me graag aan jullie voor. Mijn naam is Roel Greven woonachtig in Terheijden samen met mijn vrouw Andréa en onze drie kinderen Siem, Doortje en Bastiaan. Ooit begonnen als (sport)fysiotherapeut en via meerdere managementfuncties in het bank- en verzekeringswezen terecht te komen in mijn huidige baan als adviseur training & ontwikkeling bij Maxaro. Daar ben ik verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van trainings- en coachingsprojecten op het gebied van verkoop, communicatie en management.
Sinds jaar en dag ben ik gefascineerd door alles wat met luchtvaart te maken heeft. Een carrière als vlieger zat er echter niet in vanwege mijn beperkte wiskundeknobbel. Wel heb ik enkele jaren bij de WBAC op de vliegbasis Woensdrecht de zweefvliegsport beoefend. Toch staat het behalen van een vliegbrevet nog steeds bovenaan mijn wensenlijst.

In de loop van de tijd richtte mijn belangstelling zich meer en meer op de historische militaire luchtvaart wat resulteerde in een bezoek aan de KLuHV. Nodeloos te melden dat ik snel van deze prachtige organisatie deel uit wilde maken. In 2012 begonnen in het promoteam binnen Externe Betrekkingen en van 2013 tot 2018 de promokar letterlijk en figuurlijk getrokken.

Sinds eind 2017 overgestapt naar de OD waar ik momenteel met veel plezier samen met Daphne, Pascalle, Ton en Arthur de coördinatie van evenementen en BAD opdrachten uitvoer. Ik voel me bevoorrecht om binnen de KLuHV werkzaam te zijn. Een unieke stichting met een haast tastbare passie vanuit haar deelnemers.

Naast de KLuHV is het wedstrijdzwemmen een grote passie van mij. Ik train zelf nog fanatiek en geef daarnaast training en coaching aan zwemmers van de A-selectie van de Bredaase zwemvereniging SBC2000. Ik ben trots dat enkele van onze zwemmers deelnemen aan (inter)nationale wedstrijden waaronder de Open Nederlandse Kampioenschappen.

Onze Opdrachtgevers